Tapahtuma 2013

Hyvänmielenosoitus järjesti erittäin ison tapahtuman vuonna 2013. Vuoden 2013 toukokuussa 18 päivä lauantaina mielenosoitus kiersi kaikki Suomessa olevat maailman suurlähetystöt.

Startti

Mielenosoitus lähti liikkeelle senaatintorilta kello 10:00. Mielenosoitukseen osallisiksi oli tuolloin tervetulleita kaikki halukkaat. Yleisestikin mielenosoitukset on sellaisia, että niihin saa osallistua jokainen halukas. Eli mielenosoitusten osallisia ei tarvitse etukäteen ilmoittaa millekään taholle vaikka lupa mielenosoitukselle tarvitaankin.

Tapahtuma oli muutenkin erittäin poikkeava normaaliin mielenosoitukseen verrattuna. Tapahtumassa nimittäin nimensä mukaisesti osoitettiin hyvää mieltä eri maissa tehtyjen hyvien asioiden puolesta.

Syyt

Erilaisia aiheita ja syitä olivat ruoka, taide, urheilu ja esimerkiksi satukirjat. Hienointa oli, että jokainen sai itse päättää, mikä oli omasta mielestä se paras asia jonka puolesta osoittaa hyvää mieltä. Mahdollista oli osoittaa mieltänsä myös antamalla tukea muiden esittämille kiitoksille. Eli välttämättä jokaisen ei tietenkään tarvinnut keksiä omaa aihetta jonka puolesta mieltä osoittaa.

Osallistuminen

Tapahtumaan oli mahdollista osallistua perinteisesti paikan päällä sekä sen lisäksi nykyaikaisesti netin välityksellä. Tapahtuma myös videoitiin sekä esitettiin aikoinaan muutamalla eri televisiokanavalla sekä internetsivulla.

Viirit

Suurlähetystötkin olivat oikeutettuja osallistumaan tapahtumaan. Hyvänmielenosoittajat luovuttivat erityisen hyvänmielenviirin kiitokseksi jokaiselle suurlähettiläälle heidän edustamassaan maassa tehdystä hyvää mieltä tuottaneesta asiasta.

Hyvänmielenosoittajat tietenkin toivoivat tämän eleen myötä, että suurlähettiläät vievät kiitokset viirin mukana omaan maahansa.

Tällä tapahtumalla tehtiin monessakin mielessä isosti historiaa. Upeita ja ikimuistoisia asioita kaikkinensa. Toivottavasti vielä tulevaisuudessakin nähdään tämäntyyppisiä tapahtumia, sillä niille on varmasti tilaa ja tilausta. Hyvää mieltä ei voi koskaan viedä tarpeeksi eteenpäin tai tuoda esiin.

Tehdään yhdessä hyvää.